A 2020-as év színe…

Minden színnek van valamilyen jelentése, mely gyakran fel sem tűnik, pusztán az ember tudatalattija reagál rá. Mindegyik hordoz magával egyfajta szimbolikus jelentést, mely kultúrától, földrajzi helytől vagy épp kortól függően változhat valamelyest, mégis a Föld legtöbb pontján ugyanazt jelenti.

A Pantone színintézet – ahogy minden évben – 2019. decemberében is bemutatta a következő esztendő meghatározó divatszínét.

A Pantone színnek meghatározó szerepe van a stílusirányzatokban, a grafikában, a dizájnban és rengeteg más területen. Ezért ha az intézet munkatársai meghatározzák az év színét, azzal sok millió emberre tudnak hatást gyakorolni.

Az ultraibolya és a korallszín után a választás ezúttal a klasszikus kékre esett.

A Pantone szerint a klasszikus kék, vagy kobaltkék szín jelenléte „megnyugtat, magabiztosságot és kapcsolatot teremt, békét és nyugalmat ad az emberi szellem számára.” A kobaltkéket a kommunikációval és a tisztasággal is összekötik. „A hatalmas és végtelen esti égboltra emlékeztet, és arra ösztönöz minket, hogy a nyilvánvaló mögé nézzünk” – mondja Leatrice Eiseman, a Pantone ügyvezető igazgatója. 

A kék szín alapvetően mindenkinek jól áll, más színekkel kombinálva pedig valósággal életre kel.