2017 – Megújulás lombzölddel

A színek fontos hatással vannak életünkre. Befolyásolják érzelmeinket, meghatározzák hangulatunkat. Egy szürke, ködös téli reggelen még az ágyból sincs kedvünk kikelni, de egy szép tavaszi napon, amikor minden tele van színes virággal, zöldülő növényekkel és sok-sok napfénnyel, máris lelkesebben látunk neki az aktuális teendőknek.

Minden év decemberében a Pantone intézet bejelenti, hogy melyik lesz a következő év trendszíne.

De mi is az a Pantone? Milyen alapon szabja meg ezt épp ez az intézet?

A Pantone egy New Jerseyben, egészen pontosan Carlstadtban található cég. Leginkább a Pantone Színegyeztető Rendszerről nevezetesek, amely egy szabadalmaztatott színtér. Különböző iparágak használják, főként nyomtatásra.

img_0527altsm2

A Pantone tehát mindig az év végén adja ki a következő év színeit. De nehogy azt gondoljátok, hogy egyszerűen csak ráböknek egy nekik tetsző árnyalatra! Az intézet munkatársai nagyon komoly kutatómunkát és elemzést végeznek, mielőtt megszületik a döntés.

A vállalat évente titkos találkozókat szervez Európában, ahol a különböző nemzetek csoportjai megvitatják a színszabványokat. Kielemzik, hogy mely színek passzolnak leginkább a tényleges társadalmi igényekhez, majd a 2 napig tartó prezentációk és vita után kiválasztják az év színét.

A Pantone színnek meghatározó szerepe van a stílusirányzatokban, a grafikában, a dizájnban és rengeteg más területen. Ezért ha az intézet munkatársai európai „vakációjuk” során meghatározzák az év színét, azzal sok millió emberre tudnak hatást gyakorolni.

Az adott színhez társított tulajdonságok így nagyobb hangsúlyt kapnak, ezáltal a Pantone segít abban, hogy kicsit jobb irányba fejlődjön a társadalom, így a hétköznapi emberek élete is.

2017 – a lombzöld éve

A tavaly decemberben megtartott szupertitkos gyűlés végeredményeként megszületett a döntés, mely szerint 2017 trendszíne a greenery, azaz a lombzöld lett. Köszönjük Pantone! Én személy szerint imádom ezt a színt, a zöldnek minden árnyalatával együtt.

A Pantone a greeneryvel leginkább a környezetvédelem fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet. Nem titkolt cél, hogy ez a szín segítsen abban, hogy az emberek újra megtalálják a kapcsolatot a természettel.

A lombzöld az új kezdet, a megújulás, a remény szimbóluma. Ez a sárgás zöld árnyalat a tavasz első napjait idézi, amikor a természet újjáéled. Tükrözi az egészséges lombozatot és a természet frissességét.

A zöld szín arra ösztönöz minket, hogy vegyünk egy nagy levegőt, és újult erővel folytassuk életünket. Magabiztosságot és bátorságot ad.

Ha tehát szeretnénk hatást gyakorolni másokra, és nem mellesleg még divatosak is lennénk, 2017-ben használjunk minél több lombzöldet, amikor csak tehetjük.

Sunshine-greenery-tea-farm-good-morning